Calorieën in drinken: waar je op moet letten

Als je de calorieën in drinken niet meerekent dan doe je het niet goed. Al het drinken dat je binnenkrijgt wat geen water is bevat normaal gesproken calorieën. Een uitzondering hierop zijn lightproducten zonder calorieën. Ander drinken zoals koffie met melk, zoete thee, cola en bier bevatten allemaal calorieën. Deze calorieën moet je meetellen bij de calorieën die je op een dag binnenkrijgt.

Limonade? Stop ermee

Stop met het drinken van limonade. Dit drinken bevat veel suikers en koolhydraten. Doordat er veel suiker in limonade zit krijg je alleen maar meer verlangen naar suiker. De zin in suiker wordt er groter door als je er niet mee stopt. Als je echt niet zonder kunt dan kun je de light producten drinken van de limonade. Deze bevatten geen suiker zodat het geen effect heeft op het bloedsuikergehalte maar zoetstoffen.

Water? Voor de maaltijd

Het is slim een glas water te drinken voor iedere maaltijd. Het komt vaak voor dat de hersenen niet weten of je honger hebt of dorst. Zo komt het voor dat je denkt dat je honger hebt terwijl je eigenlijk dorst hebt. Als je honger op voelt komen begin dan eerst met een glas water te drinken. Dit zorgt ervoor dat de hersenen signalen krijgen dat de maag weer gevuld is. Doordat je eerst water drinkt is er minder ruimte voor eten. Het gevolg is dat je minder hoeft te eten om het hongergevoel weg te halen.

Shake? Als tussendoortje

Een tussendoortje met veel eiwitten, weinig koolhydraten en weinig tot geen vetten is een eiwitshake met water. Het bevat calorieën maar lang niet zoveel als een glas limonade en de shake heeft in veel gevallen bijna geen suikers. Als je wilt afvallen dan kan een eiwitshake een maaltijd vervangen maar kan ook gebruikt worden als extra hulpmiddel om meer eiwitten binnen te krijgen.

Alcohol? Niet nodig

Je hoeft niet compleet vaarwel te zeggen tegen alcohol. Dat is wel het beste maar eens per maand een drankje moet kunnen. Een enkel alcoholisch drankje per maand maakt het verschil niet als je de rest van de maand je best doet. Het gaat erom dat je het gewoon niet iedere week drinkt. Alcohol heeft een negatief effect op het lichaam en hierdoor wordt het afvallen moeilijker. Hiernaast hebben alcoholische dranken over het algemeen veel lege calorieën. Deze calorieën hebben geen enkele voedingswaarde voor het lichaam. Vaak is het ook zo dat personen na een avondje veel drinken een week motivatie missen om door te gaan met afvallen