Waarom werkt diëten voor mij niet?

Je hebt bij diëten en afvallen twee groepen. De eerste groep heeft één dieet geprobeerd en is meteen kilo’s afgevallen en leeft nu nog lang en gelukkig. De andere groep heeft een hekel aan de eerste groep. Als je bij de tweede groep hoort, zul je het al honderden keren gehoord hebben: ‘Het kan soms even duren voordat je het geschikte dieet(https://nl.wikipedia.org/wiki/Dieet) voor jouw lichaam gevonden hebt’. De eerste tien keer geloofde je het nog, maar nu ben je er helemaal klaar mee. Waar is dat perfecte dieet dan? Je hebt echt overal gezocht, maar kunt het nergens vinden. Misschien dat een persoonlijk dieet dan voor jou de oplossing is?

Diëten is persoonlijk

Zomaar een dieet proberen werkt vaak niet, omdat jouw lichaam anders reageert dan het lichaam van anderen. We weten dat je het al zo vaak gehoord hebt, maar het is nu eenmaal waar. Jouw lichaam ziet er toch heel anders uit dan het lichaam van je buurman of buurvrouw. Jij houdt wel van vis, terwijl je zus er een hekel aan heeft. We zijn allemaal verschillend, waarom verwachten we dan toch dat ieder dieet altijd werkt? Maak daarom keuzes die goed voor jou zijn. Hoe weet je welke keuzes goed voor jou zijn? Zoek een dieet dat persoonlijk op jouw lichaam wordt afgestemd.

Een dieet afgestemd op jouw lichaam is altijd beter

Persoonlijke diëten zijn niet zomaar overal te vinden. Er is niet een dieetwinkel waar je een dieet kunt kopen en langs kunt gaan als je dieet niet werkt. Een dieet is helaas geen telefoon. Maar neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij New Figure. Hier worden alle diëten op de persoonlijke benodigdheden van de klanten afgestemd. Bij het zoeken van diëten moet je namelijk niet alleen kijken naar wat je mag eten en wat je allemaal moet laten. Je moet vooral kijken naar de expertise van het team dat het dieet ontwikkeld heeft en de begeleiding die bij het dieet aangeboden wordt.

We hebben allemaal wel eens hulp nodig

Je zult verrast zijn hoeveel een specialist over jouw eetgewoonte kan vertellen door een simpele analyse. Bij een dieet met begeleiding zul je sneller resultaat boeken, dan bij een dieet dat je zelf moet bijhouden. Met begeleiding kan het dieet op elk moment aangepast worden op jouw behoeftes en heb je altijd iemand die je aansprakelijk houdt als je van het dieet afwijkt. Als je bereid bent om het persoonlijke dieet te volgen, zul je vanzelf de resultaten zien waar je al zolang naar op zoek bent.

Streefgewicht gehaald? Wat nu?

Als het persoonlijke dieet werkt, komt er uiteindelijk een moment dat je je streefgewicht gehaald hebt en niet meer hoeft af te vallen. Je zult nu denken dat het dieet niet meer nodig is, maar zo werkt gezond afvallen helaas niet. Je kunt niet in je oude patroon terugvallen. Zorg daarom voor integratie. Neem de gezonde gewoontes uit je dieet over in je leven en geef jezelf niet de kans om slachtoffer te worden van het jojo-effect. Want ondanks dat de mensen in de eerste groep snel afvallen, kunnen ook zij het gewicht zo weer aankomen.