Een geschikt dieet kiezen

Er zijn zo veel dieten dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Dan bent u aan het juiste adres op Dieten Afvallen. Wij onderscheiden de volgende dieten:

Caloriearme Dieten

Eén calorie is de hoeveelheid warmte die nodig is om één gram zuiver water één graad Celsius te verwarmen. Dit is erg weinig, daarom wordt vaak de kilocalorie gebruikt. Dit is de hoeveelheid warmte die nodig is om één kilogram water één graad celsius te verwarmen. Met caloriearme diëten beperk je dus je energie inname waardoor je gewicht zult verliezen. Weight Watchers heeft lange tijd gewerkt als caloriearm dieet.

Dieten met maaltijdvervangers

Maaltijdvervangers doen precies wat het woord zegt, ze vervangen je maaltijd. Ze zorgen ervoor dat je minder eet, maar wel voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Een groot voordeel dus. Een groot nadeel is, dat deze shakes, repen, soepen en pasta’s nogal duur zijn. Daarnaast vindt ook niet iedereen ze lekker.

Pillen en tabletten

Afslanken door het gebruik van pillen en tabletten heeft zo zijn voordelen. U hoeft namelijk geen ingewikkeld dieet te volgen. Je blijft gewoon de dagelijkse kost eten, maar de pillen zorgen ervoor dat je het voedsel sneller verbrand. Daardoor zul je gewicht verliezen.

Eitwitrijke dieten

Je spieren leven op eiwitten. Met een eiwitdieet krijg je voldoende eiwitten binnen om je spiermassa te onderhouden, waardoor je alleen vet verbrand. Een eiwit dieet past ook prima bij een sportieve afvaller, omdat de eiwitten ervoor zorgen dat je spieren snel herstellen van de work-out. Let wel: spieren wegen tot drie keer zwaarder dan vet. Ga je sporten, dan zul je een beter figuur krijgen, maar in gewicht kan het niet veel schelen.

Koolhydraat dieten

Eén van de meest bekende dieten is het Atkins dieet. De Atkins Voedingsmethode is een wetenschappelijk bewezen voedingsstrategie voor gewichtsbeheersing en een betere gezondheid gebaseerd op een koolhydraatbeperkte voeding. Deze voedingsstrategie benadrukt voedzame koolhydraten als onderdeel van een uitgebalanceerd maaltijdplan dat verschillende eiwitten en goede vetten bevat, terwijl de hoeveelheid koolhydraten die het meeste invloed op de bloedsuiker hebben, wordt beperkt.

Vetarme dieten

In een vetarm dieet wordt de hoeveelheid verzadigde vetten die men inneemt afgebouwd tot ca. 300 kcal. per dag. Met een vetarm dieet kun je prima op gewicht blijven door veel fruit te eten en veel te drinken.