De voordelen van gezonde voeding

Zet jij iedere avond een gezonde maaltijd op tafel? Grote kans dat je hier helemaal niet zo bewust mee bezig bent, want het merendeel van de Nederlanders eet te ongezond. En dat terwijl een gezonde avondmaaltijd zoveel voordelen op kan leveren.

Stel dat jij vandaag nog begint met het verbeteren van je levensstijl. Dan zorg je ervoor dat je optimaal profiteert van de vele gezondheidsvoordelen die bij gezonde voeding komen kijken. Hieronder delen we de grootste voordelen.

 

1 Meer zin om te sporten

Junkfood vertraagt. Gezonde voeding bevat mineralen, vitaminen en vezels die je energie geven. Als vanzelf wil je lichaam ook weer van die energie af en zal je zin krijgen om te gaan sporten. En sporten is om meerdere redenen weer goed voor je gezondheid. Niet alleen val je er in razendsnel tempo van af, ook maakt het allerlei stofjes vrij die je een gelukkig gevoel geven.

Of je nu kiest voor een krachtsport of conditietraining, het kan geen kwaad om je lekker gemotiveerd te voelen!

 

2 Een gelukkiger mens

Wist je dat gelukkige mensen één ding gemeen hebben? Gezonde voeding. Omdat gezonde mensen blaken van zelfvertrouwen zetten ze sneller een gezond gerecht op tafel dan mensen die zich niet gelukkig voelen. Ongelukkige mensen verzanden eerder in ongezonde gewoontes en eten minder snel gezond.

 

3 Een gezonder mens

Wie gezonder eet zal ook gezonder worden. Dat is vrij logisch, maar bedenk je maar eens welke voedingsmiddelen je allemaal tot je neemt als je junkfood afzet tegen groenten. Vitaminen, mineralen, vezels en ga zo maar door tegenover vetten, suikers en ongezonde toevoegingen (vergeet ook zout niet, waar veel ongezond eten mee op smaak wordt gebracht). Al met al zal je een stuk gezonder worden, van binnen en van buiten. Dat zal dan ook te zien zijn, zoals aan een stralende huid (punt 4).

Gezonde gewoontes

4 Stralende huid

Al die gezonde ingrediënten ga je op den duur ook zien. Je huid zal gaan stralen, je nagels worden steviger en je zal er minder vermoeid uit zien. Mensen die gezond eten en drinken stralen meer en krijgen een glanzende huid en glanzend haar. Je ziet aan deze mensen gewoon dat ze er gezonde standaarden op nahouden. Dat wil jij toch ook?

 

5 Minder kans op ziekten

De meeste welvaartsziekten (diabetes type 2, obesitas en zelfs morbide obesitas) komen voort uit ongezonde voeding. Doordat je ongezond eet, wordt het risico op deze ziekten alleen maar groter. Je kunt het tij keren door gezonder te gaan eten. Daardoor sluit je het risico op ziekten natuurlijk nooit helemaal af, maar je doet wel wat je kan om de kans op een vervelende ziekte te verkleinen. Daarnaast hebben mensen die gezond eten veel meer weerstand dan mensen die dat niet doen. In het geval dat je ziek wordt, zal je dus eerder en sneller weer herstellen.

 

Conclusie

Je hebt in dit artikel kunnen lezen welke voordelen er kleven aan gezonde voeding. Begin vandaag nog aan een gezondere versie van jezelf en profiteer van de voordelen die een gezond leven je te bieden heeft.