30 minuten bewegen per dag

Wanneer u echt wilt afvallen, zult u ook echt moeten bewegen. Maar wanneer u echt totaal geen conditie heeft, is dit een behoorlijke opgave. De makkelijkste manier om te beginnen is om een aantal bewegingsoefeningen in uw dagelijkse routine in te bouwen.

Waarom bewegen?

Wanneer je beweegt, pompt het hart meer bloed door het lichaam, dit bloed transporteert zuurstof naar de spieren die het nodig hebben. En omdat u beweegt krijgt u meer zuurstof binnen, immers u ademt veel heviger. En de spieren hebben die extra zuurstof nodig om goed te werken. U geeft uw lichaam als het ware een boost. Uiteindelijk zul u zich fitter voelen en u krijgt meer energie.

Begin rustig met bewegen

Loop niet te hard van stapel. Wanneer u een hond heeft, komt u al gauw aan de 30 minuten per dag, omdat u uw hond uitlaat. Dit kunt u ook intensiviseren door een grotere looproute te doen. Uw hond zal dit ook absoluut niet erg vinden.

Een tweede manier om meer te bewegen is om regelmatig schoon te maken. Van bijvoorbeeld stofzuigen, gaat het hart al sneller pompen en zullen een paar zweetdruppeltjes zeker verschijnen.

Wanneer kunt het beste bewegen

Zeker in het begin is het goed om ‘s avonds te beginnen. Ga na het avondeten even een rondje lopen of fietsen. U verhoogd daarmee uw spijsvertering, waardoor u het eten sneller verbrand. Daarnaast heeft u ‘s avonds ook weinig kans nog om een snack te pakken omdat u honger krijgt van het bewegen.