3 tips bij dieten en afvallen

Als u goed wilt dieten en afvallen zijn er een aantal tips die u kunt gebruiken. Deze zorgen ervoor dat uw dieet een stuk aangenamer wordt, maar dat u toch goed af kunt vallen.

Tip 1: Ontbijten

Gelijk één van de belangrijkste tips voor het dieten en afvallen. Zorg ervoor dat u altijd ontbijt. Een goed ontbijt zorgt ervoor dat u veel meer energie heeft. Daarnaast zorgt het ook voor een gezonde stofwisseling. Een goed ontbijt bestaat uit een vezelrijk ontbijt. In volkoren producten zitten veel vezels, zorg er dus voor dat u minimaal één volkoren product bij uw ontbijt voegt. Om ervoor te zorgen dat u uw ontbijt calorie-arm blijft, kunt u kiezen voor beleg waar weinig caloriën in zitten. Dit zijn bijvoorbeeld 30+ kaas en jam.

Tip 2: Langzaam eten

Als u minder snel eet zult u sneller een voldaan gevoel krijgen. Veel mensen eten te snel waardoor ze dus meer eten dan dat ze eigenlijk nodig hebben. Neem uw tijd voor de maaltijden. U zult eerder vol zitten en dus ook minder eten.

Tip 3: Eet niet te kort voor u gaat slapen

Een veelgemaakte fout tijdens het dieten en afvallen is dat u te laat nog iets eet. Uw lichaam is ’s avonds minder actief en hierdoor werkt uw stofwisseling langzamer. Als u slaapt is uw lichaam het
minst actief en daarom kunt uw lichaam de caloriën minder goed verwerken dan overdag. Als u deze tips aanhoudt tijdens het dieten en afvallen zult u hier al veel voordeel uit kunnen halen.