17 dagen dieet

Het 17 dagen dieet is inmiddels uitgeroepen tot bestsellerdieet van 2012 en zal dat waarschijnlijk ook van 2013 worden. Niet verwonderlijk, het 17 dagen dieet geeft ontzettend goede resultaten! Ieder persoon, ongeacht leeftijd of postuur, kan effectief pondjes verliezen door het volgen van dit dieet.

Het dieet is ontworpen door de Amerikaanse huisarts Mike Moreno die al enige tijd in de belangstelling staat vanwege eerder uitgebracht werk. Ook dit werk is enthousiast onthaald en de recensies zijn meer dan lovend.

 

Een misverstand die vaak wordt genoemd is dat je onmogelijk binnen 17 dagen op je streefgewicht kan zitten. Klopt. Daarom bestaat het 17 dagen dieet uit meerdere cyclussen van 17 dagen die iedere keer anders van opzet zijn. In totaal doorloop je 4 cyclussen van 17 dagen wat neerkomt op 68 dagen in totaal. Na deze 68 dagen stopt dit dieet niet! De laatste cyclus van 17 dagen leert je hoe je voor onbepaalde tijd slank kan blijven door de eerder doorlopen cyclussen als het ware te herhalen. Ik geef toe dat het erg ingewikkeld kan klinken, daarom licht ik de 4 cyclussen hieronder nader toe.

 

Cyclus 1: Versnellen
De eerste 17 dagen zullen het meest intensief zijn. In deze 17 dagen wordt je spijsvertering versnelt door verandering van je eetpatroon en lagere inname van koolhydraten. Een handig boodschappenlijstje verteld je precies wat je in huis moet hebben, ook voor de volgende twee cyclussen. Het zijn doorgaans geen speciale boodschappen dus prima te doen.

In deze eerste cyclus val je snel en veel af, houdt daarom de weegschaal in de gaten! Het is mogelijk dat je al 7kg lichter bent.

Cyclus 2: Verbeteren
Na de eerste cyclus heeft je spijsvertering een aardige boost gekregen. Je zult gezien hebben dat je al een aantal kilo kwijt bent, goed bezig! Om te zorgen dat je niet terug valt in oude gewoonten (het jojo-effect!) zullen de veranderingen de komende 17 dagen niet al te ingrijpend zijn. Er wordt voor gezorgd dat je lichaam gaan wennen aan je nieuwe eetpatroon door slechts kleine veranderingen in recepten door te voeren. Uiteindelijk gaat deze cyclus ervoor zorgen dat je spijsvertering compleet anders gaat werken.

Alle recepten zullen je overigens middels het dieetboek aangereikt worden, handig!

Cyclus 3: Veranderen
Maak alles eigen wat je tot nu toe geleerd hebt van het 17 dagen dieet. De sleutel tot succes is namelijk dat je vanzelfsprekend gaat letten op wat je eet en actiever gaat bewegen: ongeveer 17 minuten per dag. Deze cyclus lijkt sterk op de vorige al heb je in deze cyclus als enige doel vertrouwd te worden met je nieuwe eet- en levensstijl.

Cyclus 4: Volharden
De laatste cyclus bestaat niet uit 17 dagen. Je moet jezelf blijven toetsen op wat je eet en hoeveel je beweegt. Behoudt je reeds behaalde resultaat! Op dit moment mag je alle recepten van cyclus 1 to 3 combineren waarbij je in het weekend meer vrijheid krijgt door te kiezen uit alle recepten.

Bij terugval in je gewicht kan je ervoor kiezen weer bij cyclus 1 te beginnen om zo weer een paar kilo af te vallen.

Voordelen van het 17 dagen dieet

Al met al is het 17 dagen dieet een solide dieet die je op verantwoorde wijze af laat vallen. Door je spijsvertering als stukje gereedschap te gebruiken kan je fantastische resultaten behalen. De lekkere recepten die in het boek staan zorgen ervoor dat het leuk en lekker blijft dit dieet te volgen. Het is absoluut geen crash-dieet maar geeft je alle handvaten om voor langere termijn slank te blijven. Het beschikbare werkboek en receptenboek stimuleren daarnaast ook nog eens om actief met het dieet bezig te zijn.