Lekkere koolhydraatarme recepten zijn helemaal niet koolhydraatarm

Je kent het wel: je volgt een koolhydraatarm dieet en struint het internet af op zoek naar allerlei recepten die bij dit dieet passen. Maar er gebeurt helemaal niet zoveel. Je merkt niet dat je afvalt. De kilo’s vliegen er niet af en je weegschaal is echt niet tevreden met al jouw inspanningen.

Wat is er aan de hand?

Dit frustrerende gedrag kom bij veel mensen terug. Het heeft er mee te maken dat de meeste koolhydraatarme recepten op het internet helemaal niet koolhydraatarm zijn.

 

Wat is koolhydraatarm?

De voedingsleer is er stellig over: koolhydraat maakt dik. Hoe meer koolhydraten er in voeding zitten, hoe meer suikers je lichaam tot zich neemt en op zal slaan als vet. Koolhydraten zijn de suikers van tegenwoordig en dat is niet gek, want koolhydraten worden omgezet in suikers.

Je wordt dus dik van koolhydraten in voeding en in veel producten zitten ongelooflijk veel koolhydraten. Denk aan koek en snoep, maar ook aan brood en pasta (producten die in de meeste huishoudend vrijwel dagelijks op tafel staan en waarvan wij het idee hebben dat ze gezond zijn). Niet voor niks heeft de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum brood geschrapt uit de gezonde voedinglijst. Koolhydraten maken ons dikker.

 

Koolhydraatarme recepten

Wie een koolhydraatarm dieet volgt kan heel eenvoudig afvallen. Je gaat op zoek naar koolhydraatarme gerechten, bereidt deze en eet deze op. Je zal afvallen omdat je lichaam veel minder koolhydraten krijgt en dus ook minder koolhydraten om kan zetten in vet.

Koolhydraatarme recepten zoeken is helemaal niet moeilijk.

Het internet staat er vol mee.

Er is alleen één probleem: iedereen kan deze recepten schrijven en een recept dat bestempeld wordt als koolhydraatarm hoeft helemaal niet koolhydraatarm te zijn.

 

Koolhydraatarm, het begrip

Dit probleem wordt veroorzaakt door het begrip koolhydraatarm. Want wanneer is iets koolhydraatarm? Producten zonder koolhydraten (koolhydraatloos) zijn amper te vinden, maar is 10g per 100g koolhydraten veel of weinig? Die vraag is door iedereen vrij te interpreteren en zo bestaat het dat mensen vinden dat iets koolhydraatarm is, terwijl er toch heel veel koolhydraten in deze producten te vinden zijn.

Daar gaat het dan ook mis in het dieet. Je kunt niet afvallen met producten die vol zitten met koolhydraten. Je zal een alternatief moeten vinden.

 

Ga voor veilig

Wil je echt doelgericht afvallen met koolhydraatarme gerechten en een koolhydraatarm dieet? Dan is het zaak om een goede handleiding te zoeken. Er zijn talloze receptenboeken te vinden die je helpen. Een minimale investering kan voor jou het verschil maken tussen wel effectief en niet effectief afvallen. Een voorbeeld is het Afslank Receptenboek van de Afslank Receptenbijbel, een compleet pakket met heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Hiermee val je gegarandeerd af en zul je ook heerlijke gerechten op tafel toveren.

Wees dus niet roekeloos en ga op zoek naar de juiste manier van afvallen met een goede handleiding. Het verschil zal je zeker gelukkiger maken. En slanker.

Bewaren

Een gedachte over “Lekkere koolhydraatarme recepten zijn helemaal niet koolhydraatarm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *